<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86860" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Социологичес...

Корнелия Нинова призова новите партии в парламента да застанат срещу “тайно решение на кабинета Борисов” (видео)

06 Април 2021
0 4707

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!” за противопоставяне срещу тайно решение на кабинета “Борисов-3” за отлагане на плащанията за 10 години на концесионера на летище “София”.

“Ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за смяна на модела, нека го направим с категорични позиции и да спрем решението на Министерски съвет утре”, каза Нинова в предварително огласеното изявление, което тя направи за медиите.

Корнелия Нинова призова новите партии в парламента да застанат срещу &#8220;тайно решение на кабинета Борисов&#8221;  (видео)

Тя се обяви за гласуване още в първите дни на новия парламент на мораториум върху взимането на стратегически решения от кабинета на Борисов в последните дни от управлението му.

Изявлението на Нинова идва само ден след обявеното ѝ решение да не подава оставка от ръководството на БСП след провала на изборите, при който левицата остана трета политическа сила по вота на българите с под 500 000 гласове.

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка… без Корнелия Нинова (видео)

Тя нарече концесията на летище “София” “огледало на паралелната държава, срещу която ние се борим отдавна”, тъй като в сделката е налице отказ от защитата на национален интерес, на обект от националната сигурност, лобизъм и задкулисие.

“Утре към това се канят да прибавят финансов удар по бюджета на държавата, защото задълженията на концесионера няма да влязат в България през следващите 10 години”, каза тя и се ангажира с внасянето на мораториум в парламента, тъй като “това правителство няма нито моралното, нито политическото право да взима такива ключови решения за страната”.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции