Следва: Хиляди унгар...

Корнелия Нинова се извини на полицията, че е излязла сама от БНТ

26 Юли 2020
0 2217

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува извинение към полицията, че е напуснала сама сградата на БНТ след участието си в предаването “Панорама”.

“Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”. Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша”, написа тя във Facebook.

Припомняме, че в петък късно вечерта протестиращи блокираха сградата на БНТ, докато в студиото на “Панорама” гостуваха лидерките на двете водещи парламентарни групи – БСП и ГЕРБ.

Протестиращи освиркаха Корнелия Нинова при излизането ѝ от БНТ под полицейска охрана (видео)

Парламентарният шеф на ГЕРБ Даниела Дариткова тогава бе изведена от полицаите през направена специално от тях дупка в оградата на близък до ул. “Сан Стефано” частен имот.

Даниела Дариткова от ГЕРБ бяга от протестиращите след участие в “Панорама” (видео)

Нинова от БСП пък предпочете да напусне сградата, пазена само от няколко полицаи и да се качи на такси от кръстовището пред Софийски университет.

По целия път до мястото лидерката на БСП бе освирквана от тълпата, която викаше към нея “Оставка!”, но запази самообладание и дори даде кратко интервю за медиите. Видео от вечерта може да видите по-горе.

“По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство”, допълни Нинова в официалното си извинение към служителите на реда.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Бай Сорос

    28 Юли 2020

    Толерират ли се нецензурни коментари, защото бих искал да коментирам по същество?

Реакции