Коронавирусът е наказание за обидите срещу Русия, според депутатка от партията на Путин

25 Март 2020
20 1188

Двукратната олимпийска шампионка по гимнастика и бивш депутат в Думата от управляващата партия “Единна Русия” Светлана Хоркина определи коронавируса като божие наказание заради обидите към Русия и наложените ограничения за участието на руски спортисти в Олимпийските игри, които бе решено да се отложат за 2021 г., пише Meidapool.

Пред руското издание “Спот Експрес” тя коментира, че решението за отсрочването на Олимпийските игри в Япония е правилно заради разпространението на болестта и това време трябва да се използва за решаване на всички проблеми на Русия по повод летните игри.

Отложиха Олимпийските игри в Токио за следващото лято

“Финансовите и моралните загуби, които всички можем да понесем заради отмяната на Олимпийските игри не си струват, за да се рискува здравето на толкова много хора. Но в тази ситуация ние трябва да се възползваме и да работим здраво в спортния арбитражен съд, с различни международни федерации, за да може за догодина да решим всички въпроси”, коментира тя.

“Според мен цялата ситуация е неочаквана за всички, друго решение не виждам… Но няма нищо страшно, ще се подготвим за 2021 г. По мое виждане всичко това се случи, защото не трябваше да обиждат Русия, в това число и нашите спортисти. Не напразно в нашия химн се пее, че Бог пази земята ни. Сега се разнася такава смъртоносна гадост из целия свят, но не трябваше да се организират такива политически преиначавания. А Русия все така е готова да помага на всички, защото разбираме, че няма нищо по силно от това да се борим за всичко добро, за дружбата, за децата, за добрата икономика”, каза още каза Хоркина.

Путин разпуска Русия в едноседмична ваканция заради коронавируса (видео)

През декември 2019 г. Изпълнителният комитет на Световната антидопингова агенция (WADA) отстрани Русия от международни състезания за четири години, включително следващите летни и зимни Олимпийски игри и Световното първенство по футбол през 2022 г. заради подправяне на допингови тестове. С друго решение WADA забрани Русия да бъде домакин на световни първенства, както и да кандидатства за провеждането им.

WADA предприе тази крайна мярка след като стигна до заключение, че Москва подправя доказателства и унищожава данни, свързани с положителни допинг проби, които биха могли да помогнат за идентифицирането на измамите.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции