<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Коронавирусът ще засегне доставките на iPhone, предупреди Apple

18 Февруари 2020
0 111

Apple предупреди за глобален недостиг на доставки на iPhone в резултат на това, че китайските фабрики бяха затворени заради епидемията от коронавирус, пише Guardian.

 

Калифорнийската компания съобщи на инвеститорите в понеделник вечер, че няма да успее да постигне своята тримесечна цел за приходи от 63-67 млрд. долара (около 114-121 млрд. лева) поради „временно ограничената“ доставка на айфони и драматичния спад на китайските купувачи по време на здравната криза. Apple не представи нова прогноза за приходите си през второто тримесечие.

 

Технологичният гигант прави повечето си iPhone и други продукти в Китай. Разпространението на коронавируса накара компанията временно да спре производството и да затвори магазините на дребно в страната.

 

Някои магазини на Apple отново отвориха в Китай миналата седмица, но с намалено работно време.

 

Компанията, която вече предупреди за въздействието на вируса върху производството миналия месец, заяви, че „търсенето на нашите продукти в Китай е силно засегнато“.

 

ЕПИДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС. КАК ДА СЕ ПАЗИМ И ДА ОТМЕНИМ ЛИ ПЪТУВАНЕТО В ЧУЖБИНА?

„Всички наши магазини в Китай и много от нашите партньорски обекти са затворени. Освен това отворените магазини работят с намалени часове и с много нисък трафик на клиенти. Постепенно отваряме нашите магазини и ще продължим да го правим толкова сигурно и безопасно.”

 

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук каза миналия месец, че компанията е предоставила необичайно висока прогноза за приходите от 63-67 млрд. долара поради незнание колко драматично коронавирусът ще се отрази върху производството.

 

 

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции