<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Костов: ...

Коронавирус в България: какви нови ограничения важат от днес

29 Октомври 2020
0 10598

Новите мерки срещу разпространението на коронавируса са в сила от полунощ, пише Дойче веле.

Съгласно заповедта на здравния министър, всички нощни заведения в страната затварят, в ресторантите и кафенетата се въвежда по-голяма дистанция между клиентите, а гимназистите и студентите преминават на онлайн обучение. Спират и извънкласните дейности, както и присъствените занятия в занимални, езикови центрове и образователни центрове.

Коронавирус в България: какви нови ограничения важат от днес

И още

Театри, кина и концерти ще могат да се посещават при заетост на местата до 30%, като спазването на дистанция от 1,5 м. и носенето на маска са задължителни. В търговските и административните обекти ще се контролира броят на клиентите, за да не се допуска повече от 1 човек на 3 кв.м.

Здравният министър: Не сме се забавили с мерките, пандемията е под контрол (видео)

Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти. На първо време се прекратяват и плановият прием и плановите операции в болниците в области със заболеваемост от над 120 човека на 100 000 души население.

Затварят гимназиите и университетите от четвъртък до 12 ноември със заповед на здравния министър

За да не колабира системата

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е убеден, че мерките идват навреме. „Не смятам, че сме се забавили”, заяви той и добави: “Ако всички започнем да спазваме тези мерки, шансът ни да се справим е голям”, каза още проф. Ангелов и предупреди, че в противен случай има реална опасност системата да колабира.

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции