<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бразилия веч...

Коронавирус: Нови правила за пътуване със самолет?

20 Май 2020
0 3650

Пътуванията в рамките на ЕС вероятно скоро ще станат възможни. Летищата ще заработят на по-интензивен режим, но при спазването на строги правила за сигурност заради кризата с коронавируса. От Съюза на германските летища (ADV) са подготвили списък с изисквания, които да са единни за цяла Германия, пише Дойче веле.

Повече гишета за чекиране, повече автобуси

На първо място е задължението за носене на маска, което за момента важи само в пет от 16-те федерални провинции. В останалите маска трябва да се слага само при проверките за сигурност или при предаването на багажа. Освен това се призовават летищата да улеснят процедурите – чрез отварянето на повече гишета за чекиране и пускането на повече автобуси за превоз на пътниците от летището до самолета.

Какво правят по време на изолация хората, които обичат да пътуват по света? (видео)

За спазването на дистанция пък се препоръчва определени седалки в чакалните да бъдат блокирани, а опашките да бъдат организирани така, че между чакащите да има достатъчно разстояние.

Медицински проверки?

Flughafen nach Corona-Lockerungen

В ADV са наясно, че тези правила ще доведат до ограничения в дейността на летищата – с до 50 процента намаление на капацитета, откъдето следва, че броят на обслужваните пътници ще намалее наполовина.

Що се отнася до контрола на здравословното състояние, според Съюза на германските летища той не е достатъчно ефективен: термокамерите или измерванията на температурата не са достатъчно надеждни за диагностицирането на заразата от коронавирус. Мнението на ADV се базира на професионалните преценки. Ако въпреки това се наложи да се правят медицински проверки, се предлага въвеждането на въпросници, които пътниците да попълват.

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции