<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38123" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ким Чен-нам, п...

Косачка за трева на Хонда вдигна 160км/ч за 6.29 секунди и постави световен рекорд (видео и снимки)

11 Юни 2019
0 25386

Вече може би сте видели, как моторната косачка "Mean Mower V2" на Хонда коси трева със своите 190 конски сили, но сега е време да видите и как тази косачка поставя световен рекорд.

 

Хонда обяви в понеделник, че косачката й "Mean Mower V2" е поставила световен рекорд на Гинес за "най-бързо ускорение 0-160 км/ч за косачка".

 

 

""

 

Под управлението на каскадьорката Джес Хокинс, косачката е успяла да достигне 160 км/ч. само за 6,29 секунди, което е доста впечатляващо дори и за обикновен автомобил.

 

Може би се питате как тази малка косачка има по-добро съотношение между мощност и тегло дори и от Bugatti "Chiron"?

 

Е, всичко това е благодарение на еднолитровия, четирицилиндров двигател от Honda CBR1000RR Fireblade SP, който има мощност от около 190 конски сили.

 

 

""

 

За да се придържа към правилата на световните рекорди на Гинес, "Mean Mower V2" е трябвало да прилича досущ на косачка, което тя прави благодарение на части от косачката "HF 2622" на Хонда.

 

Също така тя е трябвло да може да коси трева, което учудващо също може прави, благодарение на модифицира резачка.

 

 

""

 

 

Електрическите двигатели въртят остриета от въглеродни влакна, които режат тревата като всяка друга косачка.За щастие обаче, косенето не беше част от теста за ускорение, защото нещата вече щяха да станат прекалено диви.

 

Хонда също така направи и тест за максимална скорост, за да види колко по-бърза е "Mean Mower V2" от своята предшественичка.

 

 

""

 

 

Докато първото поколение "Mean Mower" успя да достигне максимална скорост от 186 километра в час, тази нова косачка успя да достигне максимална скорост от внушителните 242 километра в час.

 

Представете си само колко малко време ще трябва да прекарвате на двора в косене на трева, ако имате тази косачка…

 

 

Източник: Cnet

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции