Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Котка, татуирана от стопанина си, скочи от прозореца на колата и му избяга (снимки)
Котка, татуирана от стопанина си, скочи от прозореца на колата и му избяга (снимки)
09-21-19
добавено
8910
прегледа

Руският блогър Кара Бой, чието истинско име е Рустам Шафиев, се обърна за помощ в социалните мрежи, за да намери своята котка от порода сфинкс. Шестгодишната котка, която почти изцяло била татуирана от собственика си, скочила от прозореца на колата, докато двамата пътували близо до Екатеринбург, пише LADbible.

 

 

 

Животното на име Бес се втурнало към близката гора, обитавана от кафяви мечки и вълци. Стопанинът търсил котката без успех в продължение на шест дни. Той сподели, че от момента, в който животното изчезнало, започнал да взима по „шепа успокоителни“ и трудно преживява загубата на домашния любимец.

 

 

 

„Тя просто скочи през прозореца и изчезна в мрака и високата трева. Търсих я навсякъде. Много съм притеснен. Не ям, не спя", споделя Шафиев.

 

 

 

„Човек може да избере да издържи болката от татуирането, но животното не е имало право на избор“, коментира случката  Елизавета Скоринина, бореща се за правата на животните. Според нея под обща упойка котката е застрашена от различни странични ефекти. "Не виждам нищо положително в подобно преживяване", заяви още защитничката на животните.

 

 

 

 

 

Дария Полянская, която ръководи благотворителна организация за спасяване на котки, се съгласи с аргумента, че е неетично да се татуират домашни животни, защото реално котката не може да даде своето съгласие, а процедура е изключително болезнена, сравнима с изгаряне“.

 

 

Източник: LADbible