<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36848" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР търси инф...

Кошлуков стана шеф на БНТ, след като СЕМ прие оставката на Каменаров (видео)

24 Април 2019
0 1343

Днес Съветът за електронни медии (СЕМ) прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ. Тя бе депозирана сутринта в 9,30 ч.

 

Така временно изпълняващ длъжността ще бъде Емил Кошлуков, който досега беше програмен директор на националната телевизия.

 

Алкохол, билка или "злоупотреба с право"? Съдебната сага "Каменаров"

 

До оставката на Константин Каменаров се стигна, след като Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата му за шофиране след употреба на алкохол. Той бе осъден условно от първоинстанционния съд на 1 година и 3 месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок. Вече бившият генерален директор на БНТ трябва да плати и 600 лева глоба за това, че е седнал зад волана с 1,6 промила алкохол в кръвта.

 

Боби Ваклинов връчи "Златен скункс" на Емил Кошлуков

 

Константин Каменаров бил спрян за проверка от пътни полицаи на 23 юни 2016 г., докато прибирал съпругата си от тържество, защото не се чувствала добре. Обяснението му за високата концентрация е, че пиел разтвор от билката "златен корен", която ползвал за стимулиране на метаболизма и за отслабване. Билката обаче се разтваряла в медицински спирт, а по-рано вечерта, след като се прибрал от работа, изпил две дози, което било около 100 грама чист етилов алкохол. Преди това пък изпил и едно уиски за отпускане.

 

Скандалът с болничния на Каменаров взе нов обрат

 

До 3 месеца трябва да се проведе нов конкурс за директор на БНТ.

 

Днес СЕМ прие и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ, който я е депозирал заедно с тази на Каменаров. 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции