<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избраха Ива М...

Коя е Ива Митева – новоизбраният председател на 45-ия парламент?

15 Април 2021
0 9481

Днес се състоя първото заседание на 45-тото народно събрание, на което беше избран и неговият председател. Това е Ива Митева – Рупчева от партия “Има такъв народ”.

Юристът Ива Митева е от Разград, пише “Дневник”. Завършила е право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Работила е в Министерството на правосъдието, а от 2020 г. работи в администрацията на парламента.

Избраха Ива Митева от “Има такъв народ” за председател на 45-тото Народно събрание (видео)

Коя е Ива Митева &#8211; новоизбраният председател на 45-ия парламент?

В последните години при управлението на ГЕРБ е директор на дирекция “Законодателна дейност и право на Европейския съюз” в Народното събрание и е съветвала правната комисия при писането на законопроектите, както и е била член на екипи към временни комисии. Избрана е за депутат от 23-ти избирателен район в София, като попада в листата на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” след участия в телевизията му.

Ива Митева е задочен докторант по конституционно право в Института за държавата и правото на БАН и е отчислена с право на защита миналата година. Темата на дисертацията ѝ е “Смесени изборни системи за Народно събрание в Република България”, а научен ръководител – проф. Емилия Друмева. Хоноруван преподавател е в Нов български университет.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции