Следва: Добре облече...

Крадци оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

24 Януари 2021
0 1503

В навечерието на 99-годишнината на голямата актриса Стоянка Мутафова крадци оскверниха гроба ѝ в Централните софийски гробища вчера, предаде bTV.

Надгробният паметник от черен гранит бе поставен в началото на зимата, след като се навърши година от смъртта на Мутафова.

Почина голямата българска актриса Стоянка Мутафова

На 2 февруари тя щеше да стане на 99 години. През последните дни от паметната плоча е откъртен и изчезнал месинговият кръст с образа на Исус Христос. Липсата забелязали каменоделци и сигнализирали на скулптора на паметника, разказват дъщерята на Мутафова, Мария Грубешлиева и нейният мениджър Евгени Боянов.

„Голяма вандалщина, грозно, ужасно, но на тези гробища и въобще май се случват тези неща. Някой го е взел за пари, естествено“, казва Гурбешлиева.

Директорът на общинското предприятие Гробищни Паркове обеща да възтанови щетите като бъде изработен нов кръст.

Голямата Стоянка Мутафова: Кариерата е бошлаф работа, ако никой не те чака у дома (снимки)

„Дали изобщо да го сложим по същия начин? Или да се сложи нещо друго, което да не е толкова подмамващо за кражби и за пари… Но и това няма да има ефект вероятно“, смята дъщерята на голямата актриса.

Гробът на голямата актриса и спруга ѝ Нейчо Попов е на така наречената стара алея на артистите в парка. До него е плочата на актьора от първата половина на миналия век Иван Братанов, която изглежда изкъртена и неподържана. Тук е и гробът на Георги Парцалев.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции