Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Кралев за Сърбия: Борислав Михайлов го заболя кракът, стояхме час и половина прави
Кралев за Сърбия: Борислав Михайлов го заболя кракът, стояхме час и половина прави
01-09-19
добавено
3866
прегледа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори по две важни теми от последните седмици, когато гостува в предаването "Тази сутрин" по bTV.

 

 

Първият човек в спорта ни разясни как ще кандидатстваме за домакинството на Мондиал 2030 и какво се случи с Борислав Михайлов в Белград, на срещата между Балканските страни по темата преди Коледа.

 

 

"Ще участваме в общата кандидатура за домакинство на Световното първенство през 2030 година с четири стадиона за по 40 000 зрители - разкри Кралев. - Два от тях са в София. Единият е "Васил Левски", който ще бъде реновиран, за да отговаря на изискванията. Правят се проучвания за мястото, където да бъде построен нов национален стадион. Един стадион ще има във Варна. Там има едно съоръжение в строеж. Четвъртият ще бъде в Пловдив, където има стадиони, които да бъдат ремонтирани и да отговарят на критериите.

 

 

Можем да кандидатстваме без построен стадион. Не може да се изгради за две години, когато трябва да подадем документацията. Не сме само ние, които нямаме готови съоръжения. Румъния има само един стадион, който отговаря на изискванията на ФИФА. Гърция има "Олимпийския стадион", който може да приеме откриване и финал, но трябва да претърпи ремонт, за да отговаря на най-новите критерии."

 

 

Според министъра, причината президентът на БФС Борислав Михайлов да бъде изведен от срещата на Балканските министри в Белград била, че го заболял много кракът.

 

 

"Трябваше да стоим около час и половина прави - разказа министърът. - Той имаше и още половин час на предишна сесия. Боби сподели, че има остри болки в коляното, схващане по целия крак и не може да издържа на болката. Аз го посъветвах да излезе и да се разтъпче малко, защото наистина пресконференцията беше много дълга. Той не можеше да си придвижи крака, за това извиках момичето, което го придружи заедно със сръбския министър."

 

Източник: dir.bg