<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напрежение в ...

Кралското семейство с първо изявление по обвиненията на Хари и Меган (видео)

10 Март 2021
1 14011

От Бъкингамския дворец нарушиха мълчанието след обвиненията на Меган Маркъл и Хари в интервюто пред Опра Уинфри, предава bTV.

Макар и само с три изречения от името на кралица Елизабет II, дворецът изненада всички със светкавичната за неговите традиции реакция на интервюто, в което кралското семейство беше обвинено в расизъм, безсърдечие и система, която вкарва хората в капан.

Напрежение в Бъкингамския дворец след обвиненията в расизъм в интервюто на Меган и Хари

В официално изявление се посочва, че „спомените могат да се разминават“, но твърденията на съпругата на Хари са взети „на сериозно“.

Допълва се, че цялото кралско семейство е изключително натъжено от отправените обвинения, но Хари, Меган и синът им Арчи ще останат „много обичани членове на фамилията.

В изявлението пише още, че твърденията за расизъм са притеснителни и ще бъдат разследвани обстойно.

Реакцията идва ден след официалното излъчване на интервюто във Великобритания. В него Меган заяви, че някой от кралското семейство е изразил „притеснения“ относно това „колко тъмна“ ще бъде кожата на сина им Арчи. Меган сподели също, че не е срещнала подкрепа за обсебилите я по това време мисли за самоубийство.

Кралицата и съпругът ѝ принц Филип специално бяха посочени от Опра Уинфри като хората, които нямат общо с обвиненията в расизъм.

Скандални разкрития на Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи

Но дворецът се оказа в най-сериозната криза пред лицето на обществото от гибелта на принцеса Даяна през 1997 г. насам. За разлика от тогава, когато семейството беше обвинено в забавена реакция, сега тя дойде по-малко от 24 ч. след интервюто.

В проведено проучване днес става ясно, че общественото мнение на Острова в огромната си част е на страната на кралското семейство.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции