<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40862" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор подка...

Красимир Каракачанов: Журналистите да не ми глаголстват, БНР не е частно (видео)

22 Септември 2019
0 1056

„Изпълнителната власт и политиците не трябва да се бъркат професионално и кадрово в ръководството на БНР. Не може и определени неправителствени организации и партийно пристрастни групички в БНР  да смятат, че то им е частна собственост и могат да си правят каквото си искат с държавните средства, които получават от бюджета на всички данъкоплатци“. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

 

""

 

 

ДАНС, КРС И СЕМ ДАВАТ НА ПРОКУРОР ТЕХНИЧЕСКИЯ ДИРЕКТОР НА БНР СЛЕД СТРЯСКАЩИ РАЗКРИТИЯ

 

 

„Радиото не е частна собственост на група от хора, то е национално. Никой не може и не трябва да си мисли, че под хубавата мантия на свободата на словото може да прави  каквото си иска, защитавайки определени идеи“, подчерта той. „Работата на журналистите е не да правят оценки, а да предават фактите такива, каквито са, и да не вземат политическа страна, и да ми глаголстват по теми, които дали ги разбират или не ги разбират, това си е тяхна работа. Да си имат убежденията, да си ги държат вкъщи“, каза още вицепремиерът.

 

 

""

 

 

ЗАЩО СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА? КАКВО СЕ СЛУЧВА В БНР?

 

 

Според Каракачанов журналистическата гилдия и СЕМ трябва да намерят изход от ситуацията в БНР: „Политиците нека останат две крачки встрани. От дебата за проблемите в националното радио би ми се искало да се роди един истински дебат за журналистиката и за нейното състояние и ниво в България като цяло“.

 

 

Източник: БНР

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции