Следва: "ХелпКарма", е...

“Кредисимо” се разграничиха от собственика на “ХелпКарма” Константин Кръстев

08 Ноември 2020
0 7728

От фирмата за бързи кредити Кредисмо ЕАД опровергаха информацията, че собствемникът на скандалната платформа “ХелпКарма” Константин Кръстев работи за компанията им, предаде Булевард България.

Повод за реакцията бе публикаця във Facebook на бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев, който коментира, че обственикът на “ХелпКарма” е “бивш съдружник в колекторска фирма и като член на УС на фирмата за бързи кредити Кредисимо”. Оттам опровергават, че той “към момента” не заема ръководна позиция – нещо, което с публикацията си Кадиев така и не твърди.

Случаят нашумя след репортаж на bTV, който разкри, че във фондацията в обществена полза са си раздавали огромни заплати от даренията на граждани за лечението на нуждаещи се.

От “ХелпКарма” излязоха с позиция на следващия ден, в която обявиха, че всички суми от дарения са “налични и защитени”, и обещаха в най-скоро време да публикуват официално становище по случая.

“ХелпКарма” излязоха с позиция по скандала със заплатите: “Всички събрани средства са налични и защитени!”

“Във връзка с репортаж на бТВ, излъчен на 06.11.2020г. в предаването “Тази сутрин”, от името на Кредисимо ЕАД бихме искали официално да информираме медиите и цялата общественост, че към днешна дата Константин Кръстев не заема длъжност в компанията ни, както и под никаква форма не участва във взимането на решения и управлението. Кредисимо ЕАД няма никакво отношение към професионалното му развитие, реализирани проекти и бизнес начинания.

Като компания, която лично подкрепя социалната дейност чрез множество активности, ние вярваме, че при наличието на подобни неетични практики, упоменати в репортажа, които хвърлят сянка върху благородна дейност като благотворителността, мотивирана от желание за подкрепа на нуждаещите се, трябва незабавно да бъдат преустановени и спрямо тях да се вземат необходимите мерки.

Кредисимо ЕАД вярва в правосъдната система на България и обективността ѝ, които най-точно ще разследват и ще се произнесат по казуса.

Всякакви опити за уронване престижа и утвърдената репутация на Кредисимо ЕАД, както и на притежаваните търговски марки, чрез информационни спекулации, категорично няма да бъдат допуснати и ще ни принудят да потърсим правата си по съдебен ред.

Кредисимо ЕАД”

Междувременно “bTV репортерите” публикуваха обширен репортаж за това как са взимани решенията за събиране на дарения, на кого и как са изплащани, както и какъв медицински и финансов одит е извършван в хода на дейността.

“ХелпКарма”, епизод 2: още съмнителни разходи и фалшив медицински съвет (видео)

В репортажа участват медицински лица, даващи много интересни сведения за част от “бенифициентите” от дейността на “ХелпКарма”.

Източник: Булевард България

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции