<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81505" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Twitter блокира ...

Криворазбран туит на Илон Мъск “позлати” по погрешка малка компания, вдигна акциите ѝ с 5100%

12 Януари 2021
1 5682

Най-богатият човек на планетата Илон Мъск пусна кратък туит, който буквално “позлати” малка компания за медицинско оборудване в Тексас, САЩ, след като акциите ѝ скочиха главоломно само за един ден, пише КлубZ.

“Използвайте Signal”, написа милиардерът и изпълнителен директор на “Tesla”, с което предизвика своеобразен фурор на пазара на акциите в САЩ.

С публикацията си Мъск е визирал технологичните компании под шапката на “Signal Foundation”, обаче това е довело до небивало търсене на акции на фирми и компании с това име, което е “наляло в мелницата” и на никому непознатата фирма за медицинско оборудване “Signal Advance”, базирана в Тексас.

Илон Мъск вече е най-богатият човек на планетата, изпревари Джеф Безос

Самият Мъск е известен със своята скептичност по отношение на свободата в интернет епохата и действията на някои от гигантите в сферата. Още същия ден обаче акциите на малка фирма за медицинско оборудване започват да поскъпват стремглаво, като до вчера следобед, когато скокът бе спрян, цената им бе полетяла с невероятните 5100% и към момента струва фантастичните 390 млн. долара. 

Криворазбран туит на Илон Мъск &#8220;позлати&#8221; по погрешка малка компания, вдигна акциите ѝ с 5100%

Шокиращата грешка накара дори изпълнителният директор на малката фирма да коментира случая. 

“Настоятелно препоръчваме на хората да подлагат под внимание и проверка всичко и винаги да инвестират своите пари с необходимото внимание”, заяви Крис Хаймел пред Bloomberg. 

Той беше и категоричен, че Signal Advance няма никакви връзки нито с Илон Мъск, нито с някоя от неговите компании, нито с приложението за чат Signal.

Криворазбран туит на Илон Мъск &#8220;позлати&#8221; по погрешка малка компания, вдигна акциите ѝ с 5100%

Що се отнася до медицинската фирма, то тя е толкова малка, че дори не е подавала отчети до Комисията по ценни книжа, като в периода 2014 – 2016 година тя не е имала никакви приходи.

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции