<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62391" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова тежка ка...

Кристиан Николов вече е обвинен в умишлено причиняване на смърт при катастрофата с Милен Цветков

22 Април 2020
0 18313

Софийска градска прокуратура обвини 22-годишния Кристиан Николов за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде Нова ТВ

Пуснаха майката на шофьора, блъснал Милен Цветков, с обвинение и 100 000 лева гаранция (видео)

Случаят е квалифициран като особено тежък, се казва в съобщението на апелативната прокуратура. Обвинението поиска най-тежката мярка – „задържане под стража“.

Шофьорът, убил Милен Цветков, е с положителен тест за амфетамини и канабис (видео)

В обвинението се посочва, че на 19 април около 18:00 часа на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в София, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Кадрите от охранителни камери на инцидента можете да си припомните от видеото горе или на следващия линк:

Кадри от момента на катастрофата с Милен Цветков показват липса на спирачен път и пешеходци на косъм от смъртта (18+)

Случаят е особено тежък, тъй като Николов е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, се казва в съобщението на прокуратурата.

Кристиан Николов вече е  обвинен в умишлено причиняване на смърт при катастрофата с Милен Цветков

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от катастрофата на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Николов – „задържане под стража“.

Източник: Нова ТВ

Снимка: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции