<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76999" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Продава се лу...

Кристиан Николов: “Най-искрени съболезнования на близките на Милен Цветков, ще поема пълна отговорност”

02 Ноември 2020
0 18884

Обвиняемият по делото за убийството на журналистът Милен Цветков днес влезе в съдебната зала на Софийски градски съд с искане за по-лека мярка.

“Досега не съм имал възможност да застана пред съда. Искам да използвам тази възможност да изкажа своите най-искрени съболезнования на близките на Милен Цветков. Вече 7 месеца се намирам в ареста и тази медийна атака беше смазваща. Знам какво ме чака а и ще поема пълна отговорност. Моля за домашен арест, имам нужда да бъда със семейството си.”

Това каза Николов пред съдебния състав. Това става, след като вече два пъти градският съд и веднъж апелативният отказваха пускането му с по-лека мярка. Тогава обаче той не бе довеждан от ареста в залата.

Адвокатът на Николов днес каза, че всички действия на прокуратурата срещу него са, за да се угоди на общественото мнение. И още – че такива дела свършват много по-бързо и че очевидно обвинението му е било преквалифицирано в умишлено убийство, само за да може да бъде държан в ареста.

От прокуратурата пледираха, че Николов “е съзнавал, че е налице абсолютно реална възможност да предизвика ПТП и да причини смъртта на някой от другите участници в движението на кръстовището (между другото, в момента на пешеходната пътека е имало 6-има пешеходци, б.р.), което в крайна сметка се е и случило. Извършил е деянието умишлено – с евентуален умисъл, като е осъзнавал какви са обществено-опасните последици.”

Като основание на тезата си прокурорът Иван Кучиев припомни, че първоначалната проверката е установила 3 вида наркотик и че обвиняемият се е движел с 99 км/ч при преминаването си през кръстовището без да забележи червения светофар и спрялата кола, и без да предприеме каквото и да е действие.

Апелативният съд реши: Убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста

В крайна сметка съдът постанови 22-годишният Кристиан Николов да остане в ареста. Досега Николов не присъстваше в зала, отказваше дори и връзка по „Скайп“, което му е позволено по закон.

Източник: ClubZ, bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции