Следва: Как да си куп...

Кучетата в приютите масово не се лекуват, твърдят природозащитници

15 Февруари 2016
34 6586

Връщаме се към една наша болна тема – приютите за кучета и кошмарните условия в тях. След серията репортажи ни потърсиха много природозащитници, които имат какво да добавят по темата. 

 

Пред камерата застават Ирина Николова от организацията "Помощ за животните – ДАРА", както и Иванка Костова от фондация "Помощ за животинки в беда". Те споделят, че голяма част от кучетата, които се извеждат от приютите, са болни и често умират почти веднага след осиновяване. Иванка Костова споделя, че има перо за лечение на болни животни в Столична община и по-специално приютите, въпреки това излиза, че не е ясно как точно се харчат тези пари, щом има толкова много случаи на болни животни, изведени от приютите в Сеславци и Богров. Отделно това и функцията на приюта – да приюти, да излекува и да намери осиновители.

 

Колкото повече се ровим в общинските приюти, толкова повече намирисва! И така ще бъде, докато общините не осигурят постоянен и свободен достъп до приютите и до прозрачността и отчетността на работата им!

 

Призоваваме ги за това! 

 

МИЗЕРИЯТА С СЕСЛАВЦИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ В ДРУГИЯ ЖИВОТ 

 

ПРЕЧАТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДА ПРОВЕРЯТ КУЧЕШКИЯ ПРИЮТ В СЕСЛАВЦИ 

 

КУЧЕШКИЯТ ПРИЮТ В СЕСЛАВЦИ СЕ ПРЕВРЪЩА В КОНЦЛАГЕР 

 
 
Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции