Следва: Илон Мъск обя...

Кучета роботи помагат на полицията в САЩ (видео и снимки)

27 Ноември 2019
0 2994

Полицията в САЩ вече използва кучета роботи в реални ситуации, пише The Independent. 

 

Документите сочат, че такива роботи са били използвани при две операции в Масачузетс през април 2019 година.

 

 

 

 

Прецизният SpotMini на компанията Boston Dynamics официално бе пуснат в експлоатация през октомври с условието, че няма да бъде използван да наранява или сплашва хора.

 

Базираната в Масачузетс компания от години разработва кучета роботи. Най-известният им модел е BigDog, произведен за американската армия. SpotMini e анонсиран за първи път през юни 2016 година като четирикрак робот куче с тегло от 25 кг.

 

 

 

 

През Февруари 2018 година компанията пусна промо видео, демонстриращо как SpotMini отваря врата, докато служител от екипа се опитва да му попречи. Видеото бе номер едно по гледания в Youtube с над 2 милиона индивидуални посещения. 

 

 

 

 

През юни 2019 пародийно видео стана вайръл в социалните мрежи, в което робот, наподобяващ модела Атлас, е тормозен, преди да „му писне” и да отвърне на нападaтелите си. 

 

Въпреки, че щатската полиция декларира, че не е въоръжавала роботите, американският съюз за граждански права (ACLU) поиска ясно формулирани правила относно бъдещите планове на полицията при използването на роботи в ежедневието. 

 

 

КУЧЕ СРЕЩА ЗА ПРЪВ ПЪТ КУЧЕ-РОБОТ (ВИДЕО)

 

 

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции