<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ако сте вакси...

Къде изчезна президентът на Танзания, който отричаше Covid-19?

17 Март 2021
0 1129

Президентът на Танзания Джон Магуфули не се е появявал на обществени места от 17 дни, което поражда слухове за здравословното му състояние, съобщават агенциите, цитирани от bTV.

Данни за 61-годишния държавен глава отказва да даде дори правителството на африканската държава, която е популярна туристическа дестинация.

Българите бягат в Занзибар. Наистина ли там няма Covid-19?

Снимка: AP

През февруари Танзания, която твърдеше, че е освободена от коронавирус благодарение на молитвите, отчете вълна от смъртни случаи, които според официалните информации са се дължали просто на пневмонии. Сред починалите бяха и видни личности, в това число и вицепрезидентът на Занзибар Сейф Шариф Хамад.

Преди седмица опозиционният лидер Тунду Лису, който живее в изгнание в Белгия, открито зададе въпроса къде е президентът. А после, позовавайки се на източници от средите на танзанийското разузнаване, каза, че Магуфули е болен от Covid-19 и е в тежко състояние в болница в Кения или в Индия.

Няколко индийски болници са отрекли Магуфули да се лекува там, а индийското министерство на външните работи не е коментирало въпроса. Кенийски вестници пък писаха, че африкански лидер се лекува в Найроби, но не назовават името му.

Африканец стана милионер, след като работниците му намериха огромни скъпоценни камъни (видео и снимки)

От Световната здравна организация (СЗО) продължават да настояват Танзания да предостави реални данни за заразата с коронавирус на населението в страната.

Източник: bTV

Снимка на корицата: EPA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции