Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Къщи в Италия се продават за по 1 евро (снимки)
Къщи в Италия се продават за по 1 евро (снимки)
По света
04-20-19
добавено
5949
прегледа

Две италиански общини се опитват да съживят застаряващото си население, привличайки нови жители с къщи, на цени от малко повече от долар, съобщава CNN.

 

 

 

Те дори са си направили уебсайтове, така че, ако си харесате къща онлайн, можете да кандидатствате за нея дори преди да се качите на самолета. 

 

 

"Хората наистина трябва да дойдат и да видят красотата на мястото, да опитат страхотната храна и да вдишат чистия въздух", казва Паоло Карузо, кмет на Зунголи, едно от селищата, предлагащи супер изгодните имоти.

 

Зунголи е малко селце в региона Кампания, близо до Неапол и крайбрежието на Амалфи.

 

 

Разположено на върха на варовиков хълм, то представлява лабиринт от каменни къщи и криволичещи улички, свързани с неравномерни, покрити с трева калдъръмени стъпала, водещи към главозамайваща крепост.

 

 

През 2015-та е обявено за едно от най-красивите италиански селища в национална надпревара, то е разположено в Апенинските планини, на еднакво разстояние от Адриатическото и Тиренското крайбрежие.

 

 

Звучи ви добре? Ето как можете да вземете парче от този пай.

 

Стъпка първа: Влизате в официалния сайт на Зунголи: www.comunezungoli.it. В ляво има колонка, с линк на име "Case in vendita a €1."

 

Стъпка втора: Кликате на линка и ще видите дузина имота от 50 до 100 квадратни метра. Те всички имат нужда от малко ремонт, така че ще ви трябва известна доза въображение.

 

 

Стъпка три: Свалете си формата за кандидатстване за имота, който сте си харесали. На този етап вие се ангажирате да го реновирате в рамките на три години и трябва да обясните какви намерения имате за къщата - да бъде личен дом, занаятчийско магазинче или гостилница.

 

Стъпка четири: Прикачате копие на личните си документи и изпращате всичко на кмета по имейл или по пощата.

 

 

Стъпка пет: Ако планът ви бъде одобрен, Карузо ще ви изпрати договор и тогава се налага да отидете до Италия, за да финализирате сделката.

 

Къде е уловката, ли? Както при всички евтини жилищни сделки, купувачите трябва да платят депозит от 2 000 евро и да се ангажират с обновяването на имота.

 

Източник: CNN