<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64510" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Валери Симео...

“Левски” прие дарението на Пеевски и търси още 2,5 млн. лева (видео)

20 Май 2020
0 955

ПФК „Левски“ ще приеме дарението от 500 000 лева от фирмата на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това съобщи след заседание на Управителния съвет изпълнителният директор на тима Павел Колев.

“Ние носим отговорност към акционерите на клуба и към привържениците на “Левски”. В тази ситуация ние сме натоварени с тази отговорност, че клубът да оцелее. От тази гледна точка нямаме право да обсъждаме други варианти, освен да приемем дарението и да го похарчим прозрачно, както сме правили в последните месеци, с една единствена цел – “Левски” да го има не само до общото събрание, а и след това, и да го предадем “в добро здраве”, заяви Колев.

&#8220;Левски&#8221; прие дарението на Пеевски и търси още 2,5 млн. лева (видео)

Относно притесненията за репутацията на Пеевски и имиджа на отбора след дарението, той посочи:

“Левски” не се е молил за това дарение. Не сме поставяли предварителни условия за това кой да дарява и кой не. Дарителската кампания върви от 3 месеца. По нея хората са отделили от насъщния си, за да подкрепят клуба, който обичат. Има привърженици и на други отбори. Лично имам съобщения от поне 15 привърженици на ЦСКА, които смятат, че “Левски” трябва да го има и са дарили. Дарението е едностранен договор, който произвежда задължения само за дарителя. На нас условия никой не ни е поставял и ние нямаме задължения към хората, които даряват, освен да похарчим парите прозрачно в името на това “Левски” да е в добро финансово състояние. Аз, като изпълнителен директор, ще понеса негативите, заедно с Управителния съвет, ако има такива. Нашата цел е една – “Левски” да продължи да съществува. От тази гледна точка, най-добрият вариант е с инструменти – да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Тогава да взимат други решения”.

Междувременно стана ясно, че “сините” ще свикат Общо събрание на акционерите. Предложените дати са две – 6 юли или 22 юли.

Припомняме, че 86,6% от акциите на “Левски” се намират на стадион “Георги Аспарухов” и са с неизяснена собственост. Те бяха джиросани на министър-председателя Бойко Борисов от фактическия им собственик Георги Попов, който е приближен до бизнесмена и основен финансов благодетел на “сините” в последната година Васил Божков. Премиерът заяви, че не е собственик на клуба и няма намерение да предприема действия с акциите.

Новият пост на Божков: предлага електронно гласуване за собственик на “Левски”

Божков и Попов имат 11 повдигнати обвинения от българската прокуратура и към момента те са намират в Дубай.

Видео: Бтв

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции