Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Легионерската болест може да се появи във всеки дом, предупреди експерт (видео)
Легионерската болест може да се появи във всеки дом, предупреди експерт (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
08-23-19
добавено
4823
прегледа

Легионерската болест,  която според британски публикации е причинила смъртта на двама туристи, летували в "Слънчев бряг", може да се появи във всеки дом, пише Dir.bg

 

 

ОПАСНАТА "ЛЕГИОНЕРСКА БОЛЕСТ" ВЪРЛУВА В ХОТЕЛ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ, СПОРЕД АНГЛИЙСКИ ИЗДАНИЯ

 

 

Болестта се развива от легионелата, вид бактерия. Според проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, тази бактерия е способна да се зароди във водната инсталация на всяко жилище.

 


"Когато температурите са високи, а студената вода във водопровода не е достатъчно студена и топлата не е достатъчно гореща, при една температура от 22 до 34 градуса се размножават тези микроорганизими. Това става, когато е застояла водата, защото инсталацията не е ползвана 5-6 дни. Съветвам хората, когато се връщат от море, да източват водата няколко минути и да не присъстват в помещението. Бактерията се завъжда в тръбите и когато пуснем да източваме водата, тя се пръска във въздуха. Този въздух не е добре да се диша", заяви специалистът.

 

 

Според Кантарджиев, британските медии прибързват с подобен тип публикации и е мит, че климатичните инсталации в хотели са причина за разпоставяне на болестта. Той е убеден, че климатиците вкъщи и в хотелите са безопасни по отношение на легионелата.

 

 

Миналата година в ЕС са регистрирани 11 343 болни от легионерска болест. От тях 700 души са починали.

 

 

Източник: Dir.bg