Следва: Само 21% от учи...

Лекарите ще получават по 10 лв. за всяка поставена доза ваксина срещу Covid-19

11 Януари 2021
2 1161

Министерството на здравеопазването реши да заплаща на лекарите по 10 лв. за всяка поставена доза ваксина срещу Covid-19.

Решението е взето на среща на министър Костадин Ангелов с представители на лекарския съюз, предаде bTV.

Средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет и ще се изплащат на личните лекари, работещи в системата на Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ), мобилните центрове за ваксинация, медиците от Регионалните здравни инспекции в страната.

От днес двама специалисти – по епидемиология и имунология, ще предоставят безплатно информация за наличните в момента ваксини срещу Сovid-19, обявили са от Националната пациентска организация.

Медицинските специалисти ще отговарят на безплатния телефон 0800 14 515 всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч. На линията гражданите могат да задават въпроси, свързани със състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания.

Първите ваксини на Moderna пристигат у нас на 13 януари

Специалистите са запознати добре с характеристиките на препаратите за ваксиниране, следят новостите и съобщенията за ефектите от приложението на ваксините и ще бъдат на разположение с тази информация за гражданите, посочват от организацията.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции