Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Лекари забравиха пациентка вързана в скенер за 6 часа и я обявиха за издирване (видео)
Лекари забравиха пациентка вързана в скенер за 6 часа и я обявиха за издирване (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
10-18-19
добавено
4682
прегледа

В общинската болницата в Павликени преди 10 дни се е разиграла абсурдна ситуация. Лекари правили изследване на 70-годишната Асенка Христова за заболяване на белите дробове със скенер, след което я забравили заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, съобщи NOVA.

 

През това време дори подали сигнал за изчезналата жена в полицията.

 

Дъщерята на Асенка случайно разбрала, че майка ѝ липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подават сигнал  в полицията за изчезнал пациент. Започва акция по издирването ѝ. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

 

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева заяви, че е извършена проверка по случая. Тя установила, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят обеща, че ще бъде наказана.

 

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не е опасен за здравето ѝ, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера.

 

Близките са категорични, че ще съдят болницата, а 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в София.

 

 

Източник: NOVA