<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85084" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мога ли да се ...

Лекари от Спешна помощ искат затваряне на заведенията: “През ноември вече участвахме в този филм!” (видео)

09 Март 2021
0 199

Лекари от спешната помощ отправиха апел към здравните власти за ново затягане на мерките срещу коронавирус заради нарастващия брой заразени, съобщава NOVA.

Д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ изрази опасение, че натискът върху болниците ще стане сериозен.

„Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3 000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните”, коментира тя в предаването “Здравей, България”.

Лекари от Спешна помощ искат затваряне на заведенията: &#8220;През ноември вече участвахме в този филм!&#8221; (видео)

„Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение, че английският щам е толкова опасен, смятам че тези мерки трябва да се вземат, независимо, че това не е добре от икономическа гледна точка”, смята още тя.

Заведенията след ден 1-ви: “По-добре за екипа ми е да са на борсата” (видео)

Д-р Кателиева коментира и ситуацията от предишната вълна на заразата, когато имаше многобройни сигнали за пациенти с Covid-19, разкарвани с линейки от болница в болница с часове.

„Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо”, каза още тя. И допълни: „Става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус”.

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции