<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кръвната гру...

Лекарка от онкоболницата във Враца и баща ѝ са починали от Covid-19 (видео)

16 Октомври 2020
0 1925

Д-р Петранка Лишовска от Oнкологичния диспансер във Враца и нейният баща са починали от Covid-19, предаде Нова тв.

Лекарката е имала придружаващо заболяване – астма. Със заразата първо се сблъскал нейният баща, който починал два дни преди Лишовска. Тя е била в отпуск, но преди да бъде настанена в болница, се е видяла с част от колегите си.

Онкодиспансерът във Враца стана огнище на заразата, след като 19 медици дадоха положителни тестове за коронавирус. Така трима лекари, 13 медицински сестри и две санитарки са с коронавирус. Няма заразени пациенти. Персоналът на три от отделенията е тестван за коронавирус. Останалите отказват.

“Сестрата е дошла на работа, макар да е знаела и не е обявила пред страшата си сестра, че вкъщи в семейството има Covid-положителен случай”, заяви директорът на Комплексен онкологичен център д-р Григор Томов. Според него обаче не може да се твърди, че има лоша дисциплина, а по-скоро става дума за една крачка втсрани.

110 са пациентите на стационар, а останалите са пуснати за домашно лечение. Предприети са мерки за дезинфекция. От ръководството на онкоцентъра уверяват че до една-две седмици ситуацията ще бъде овладяна.

Източник: Нова тв

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции