<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41508" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха пе...

Лекуват болни деца в потресаваща мизерия (видео и снимки)

16 Октомври 2019
0 981

Падаща мазилка, стари легла и мизерия – такива потресаващи условия посрещат пациентите в отделението по нефрология в детската болница "Проф. Иван Митев", съобщава NOVA.

 

 

МИЗЕРИЯ И ТАКСА "СТОЛ" ОТ 6 ЛВ. В ПЛОВДИВСКА БОЛНИЦА (СНИМКИ)

 

 

При пристигането си в лечебното заведение майката Кремена Кунева заварва олющени стени, счупени щори и липса на консумативи. По думите ѝ лошата материална база контрастира с добрите лекарски грижи. 

 

 

""

 

 

ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ В СТОЛИЧНА БОЛНИЦА- МИЗЕРИЯ И МУХЪЛ

 

 

„Попадайки в тези условия, грижите, които бяха положени, отношението на сестрите и лекарите бяха невероятно. Обстановката, в която се наложи да останем беше потресаваща”, каза майката.

 

 

""

 

 

ВЪЗРАСТНИ ХОРА ЖИВЕЯТ В НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ И МРЪСОТИЯ В НЕЗАКОНЕН СТАРЧЕСКИ ДОМ

 

В отделението има само една тоалетна за персонала и пациентите, но няма сапун и дезифектант. Дюшеците на детските легла са на повече от 20 години, а бебешките легла се ползват в отделението от 35 години.

 

 

""

 

 

По думите на изпълнителния директор на болницата цялостен ремонт към днешна дата е невъзможен по финансови причини. „Невинаги остават пари за всичко. Нашата болница е единствената Специализирана болница по детски болести", заяви д-р Димитър Русинов, изпълнителен директор на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“.

 

 

През септември Министерството на здравеопазването възобнови търга за избор на проектант, строител и надзор за построяването на нова сграда на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за кандидатстване изтича.

 

 

Когато Кремена разбира за ситуацията, в която се намира единствената за България детска болница, решава да започне кампания, за да се съберат средства за един освежителен ремонт. Създава се онлайн дарителска платформа за събиране на 10 000 лв., но много от материалите за ремонта вече са дарени от частни лица и фирми. Ремонтът вече започва и в него участват доброволци – приятели и познати на Кремена. Отделението ще има нови щори, нови нощни шкафчета, матраци за детските легла, бебешки креватчета. Завивките и осветителните табла ще бъдат подменени, както и ще бъде възстановено изгорялото електрическо табло.

 

 

Източник: NOVA.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции