<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54624" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Установи се п...

Лелята на Ким Чен Ун се появи отново публично след екзекуцията на съпруга ѝ (видео и снимки)

27 Януари 2020
0 9490

Лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун бе видяна на публично място за пръв път от шест години насам, след като съпругът ѝ бе екзекутиран, пише BBC.

 

 

Ким Кьон-хой е дъщеря на основателя на КНДР Ким Ир Сен и сестра на бившия лидер Ким Чен Ир. След екзекуцията на съпруга ѝ от нейния племенник, никой не я беше виждал на публични места.

 

 

Едва тази неделя местни медии разпространиха снимка, на която се вижда как лелята седи до лидера Ким Чен Ун и съпругата му по време на честванията на новогодишните празници.

 

 

Лелята на Ким Чен Ун се появи отново публично след екзекуцията на съпруга ѝ (видео и снимки)

Чан Сан-тек

 

 

Ким Кьон-хой и съпругът ѝ Чан Сан-тек бяха водещи фигури в управлението на севернокорейската държава по време на идването на власт на техния племенник. Ким Чен Ун наследи баща си през 2011 година и се очакваше чичо му да бъде негов пръв съветник. Но само две години по-късно Чан Сан-тек бе отведен от въоръжена полиция. Според официални изявления, той е признал, че замисля преврат в държавата, което е довело до незабавното му екзекутиране.

 

 

СЕВЕРНА КОРЕЯ СЪДИ МАЙКА, СПАСИЛА ДЕЦАТА СИ ОТ ПОЖАР, НО ОСТАВИЛА ПОРТЕТ НА КИМ ЧЕН ИР ДА ИЗГОРИ

 

 

Мнозина наблюдатели са на мнение, че е много вероятно Чан Сан-тек да е бил считан за заплаха от по-младия лидер и отстранен като част от чистка във властта .

 

 

Лелята на Ким Чен Ун се появи отново публично след екзекуцията на съпруга ѝ (видео и снимки)

 

 

„Снимката е още едно напомняне колко странен и брутален е режимът в Северна Корея след като вдовицата седи до мъжа, отговорен за смъртта на съпруга ѝ”, споделя журналистът от NK News Оливър Хотам.

 

 

МИР МЕЖДУ СЕВЕРНА И ЮЖНА КОРЕЯ, КИМ ОБЕЩА ДА НЕ БУДИ МУН С РАКЕТИ (ВИДЕО)

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции