<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Леонардо Ди К...

Леонардно Ди Каприо отговори на обвиненията, че "плаща за горските палежи в Амазония"

02 Декември 2019
0 2109

Актьорът и природозащитник Леонардо Ди Каприо отговори на обвиненията на бразилския президент Болсонаро, че "плащал за горските палежи в Амазония". Носителят на награда „Оскар“ категорично отрече да е подкрепял финансово неправителствени организации, които според бразилските власти са свързани с пожарите в амазонската джунгла.

 

 

ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО ПЛАЩАЛ ЗА ГОРСКИТЕ ПАЛЕЖИ В АМАЗОНИЯ, ТВЪРДИ ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БРАЗИЛИЯ

 

 

„По време на кризата в Амазонка, аз подкрепях хората от Бразилия, които работеха за спасяването на тяхното природно и културно наследство“, написа Ди Каприо в Instagram. „Те са невероятен и трогателен пример за ангажираността и страстта, необходими за спасяването на околната среда“, заяви още актьорът, цитиран от "New York Times".

 

 

СЛЕД ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНКА, ОБЕЗЛЕСЯВАНЕТО В РЕГИОНА МОЖЕ ДА Е КАТАСТРОФАЛНО

 

 

 

""

 

 

Изявлението идва ден след като президентът Жаир Болсонаро обвини звездата, че подпомага пожарите в Амазония. Според държавния управник Ди Каприо е дарил 500 000 долара на организация, като една част от тях е предназначена за "подпалвачите". Леонардо ди Каприо отрича да е правил такова дарение, като заявява, че бъдещето на тези незаменими екосистеми е застрашено.

 

 

""

 

 

Актьорът опроверга твърдението на бразилския президент Жаир Болсонаро, като изтъкна, че „макар и да заслужават подкрепа“, той не е финансирал тези организации. Ди Каприо има предвид противопожарната бригада в Алтер ду Шау, която от 2018 г. помага на пожарните екипи в горите в окръг Пара, и която според местана полиция може сама да е подпалвала горите, за да публикува снимки от бедствието и да получава дарения.

 

 

""

 

 

Миналата седмица четирима души от тази бригада бяха арестувани в Бразилия.

 

 

Източник: New York Times

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции