Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Леопард победи питон в схватка на живот и смърт (снимки)
Леопард победи питон в схватка на живот и смърт (снимки)
ЗооГосподари
11-18-19
добавено
6081
прегледа

Необичайна битка между леопард и питон се е разразила в природен парк Масай Мара в Кения, съобщава DailyMail. И двете животни са дебнели антилопа импала, но в последния момент змията е решила да атакува голямата котка, разказват очевидци. Влечугото обаче не е преценило добре шансовете си, защото в крайна сметка леопардът е успял да го захапе за главата и да го умъртви. 

 

 

 

Питонът се е опитал да се увие около леопарда и да го стисне, за да го задуши.

 

Свидетели на случката са станали група хора, които били на сафари. Сред тях е бил и 28-годишният фотограф от Канада Майк Уелтън, който е успял да заснеме част от сблъсъка. Той разказва, че в началото е изглеждало сякаш питонът ще победи, защото успял да се увие около лепоарда и да го стисне.

 

 

 

 

"За миг всички си помислихме колко ужасно би било, ако красивият леопард умре по този начин", разказва Уелтън.

 

 

 

 

В последния момент обач голямата котка успяла да се измъкне. Веднага след това леопардът захапал питона за главата и го победил.

 

 

Източник: DailyMail