<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министерство...

Летище в Сан Франциско се сдоби с прасе-терапевт (видео)

13 Ноември 2019
0 1237

Международното летище в Сан Франциско стана първото в света, получило привилегията да има прасенце-терапевт, пише Reuters.

 

 

Това стана след като от програмата ‘Wag Brigade’ добавиха 5-годишната Лилу към останалите обучени животни, чиято основна цел е да разведряват настроенито на пасажерите.

 

 

Лилу носи шапка на пилот, а ноктите ѝ са боядисани в яркочервен лак. Тя може да вдига копитото си за поздрав, да позира за селфи, както и да свири на играчка-пиано, а така разсмива всички наоколо.

 

 

„Хората обичат да се разтоварват от пътуването и от рутината си, независимо дали летят по работа или отиват на почивка”, казва стопанката на Лилу – Татяна Данаилова и допълва, че на прасенцето също му харесва да общува с тях.

 

 

""

 

 

Когато не радва пътниците на летището, Лилу живее със стопанката си в апартамент в центъра на Сан Франциско. Там тя се наслаждава на своята диета от органични зеленчуци и протеинови пелети. Освен това, спи в собственото си легло и ходи на ежедневни разходки из квартала.

 

 

Дженифър Казарян, мениджър услуги, споделя, че Лилу е първото прасе, което взима участие в програмата. Досега са включвани само кучета от всякакви породи.

 

 

„Когато стартирахме нашата идея, основната ни цел беше да облекчим стреса, който се натрупва у хората. Сега обаче открихме, че дори сме успели да изградим връзка с пътниците, а това е наистина страхотно“, допълва още Казарян. 

 

 

""

 

 

 

Източник: Reuters

Видео: No Comment TV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции