<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марешки: Подп...

Липсват 6 кв.м. жълти павета след сблъсъците в София, но пък има 350 кв.м. резерва на склад

04 Септември 2020
0 5766

“Столичният инспекторат заедно с Музея за история на София направи много подробен оглед на цялата зона тук. Констатирани са множество и най-различни щети, но за нас една от най-действителните са около 6 квадратни метра от добре познатите на всички софиянци и гости на града жълти керамични павета – жълтите павета, които формират фактическия облик на идеалния център и които отдавна вече са и културен феномен, а не само една настилка, смятана преди век за най-удачна за настилане на тогавашните кални софийски улици”. Това заяви пред БНР Тодор Чобанов, зам.-кмет на София.

Коментарът му идва след като на протеста срещу властта в столицата демонстранти изкъртиха част от жълтите павета в Триъгълника на властта.

Протестиращи замерят полицаите с бали слама, младежи къртят жълти павета (видео)

“Фирмите по поддръжката върнаха една голяма част от тях, които бяха намерени тук – в района на местата, от които бяха извадени. Една част все още липсват. Имаме около 350 квадрата на склад, които ще бъдат използвани за кърпежи и поправки в зоните, в които има липси”, каза още Чобанов.

И добави: “Има най-различни повреди. Списъкът е много дълъг. Има счупени плочи на стълбището. В участъка около куполите има констатирани повреди. Разбира се и по фасадите на околните сгради, но, да речем, те са по-скоро тривиални от гледна точка на остаряването им, защото се разполага с наземни материали. Много по-лесно е, отколкото с жълтите павета”.

А по-горе можете да видите кадри от ваденето на павета на протеста в София.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции