Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Лицето на жена се поду тройно след алергична реакция към боя за коса (снимки)
Лицето на жена се поду тройно след алергична реакция към боя за коса (снимки)
По света
08-08-19
добавено
6603
прегледа

Жена се оплака, че е заприличала на "извънземно" след остра алергична реакция към боя за коса и е получила временна слепота, заради подутите си клепачи, съобщи Ladbible.com.

 

24-годишната Стеф О'Дел искала да изглежда по най-добрия начин за предстоящото си пътуване до Амстердам за рождения ден на сестра си, но вместо това получила мъчителна болка и тройно по-голяма глава от обикновено. 

 

 "Бях ужасена", споделя Стеф. "А имам късмет, че не беше дори по-зле! Никога повече няма да боядисвам косата си."

 

Още когато е на 15 години тя установява, че има алергия към парафениленедиамин (PPD), съставка, най-често употребявана в боите за коси. Затова не използва препарати, които го съдържат.

 

Малко преди пътуването си за Холандия тя отишла в салон, където предупредила, че е алергична към съставката. Фризьорката я уверила, че боята няма да докосва скалпа ѝ и, че е изцяло органична. Казала ѝ, че тя също е алергична към някои бои за коса и ѝ препоръчала марката, която самата тя ползва. Дори ѝ направила проба на кожата на ръката, която изобщо не реагирала към продукта. Стеф решила, че ще дойде в този салон, за да боядиса косата си.

 

 

 

 

Две седмици по-късно Стеф се подложила на процедурата при същата фризьорка. Когато се прибрала в къщи, започнала да изпитва сърбеж на врата си. Забелязала, че там е попаднала малко от боята, но измила хубаво мястото и се успокоила. На следващия ден отлетяла за Амстердам, където малко по-късно започнала да се подува. 

 

Тя разказва: "Очилата ми започнаха да ми стягат, а вратът ми започна да гори. Надявах се, че подуването ще спре."

 

 

 

 

"На следващия ден главата ми беше станала огромна, а едното от очите ми беше толкова подуто, че се беше затворило. Беше адски болезнено. Бях много изплашена, че това се случва, докато съм в чужбина за рождения ден на сестра ми."

 

Нещата толкова се влошили, че се наложило Стеф да отиде до болница, където са ѝ сложили антихистаминова инжекция и капки в очите, след което са я пуснали да се прибере в хотела. Въпреки това, на следващата сутрин състоянието ѝ е било още по-зле. Лицето ѝ било толкова подуто, че изобщо не е можела да отвори очите си. 

 

"Бях сляпа и адски изплашена!", разказва Стеф.

 

Наложило се по спешност да се прибере в Англия, където постъпила в болница. Там ѝ направили адреналинови инжекции. Притеснявали се, че дишането ѝ може да спре. "Мислех си, че ще умра, имах паник-атаки", споделя момичето. "Майка ми дойде да ме види и не ме позна!"

 

Стеф прекарала пет дни в болницата, където я третирали със стероиди. Едва тогава постепенно лицето ѝ започнало да спада.

 

След преживения кошмар, Стеф съветва: "Производителите могат да сменят съставките на боите по всяко време, така че винаги непосредствено преди процедурата си правете тест за алергия, а не дни преди това. Дори да се води, че боите са органични, никога не знаете как ще реагирате към тях."

 

 

Източник: Ladbible.com