<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29901" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На-Рояци.Ком ...

Лишен от свобода осъди затворите, бил под ключ и сам

02 Май 2018
0 7642

Мъж, обвинен за въоръжен грабеж, осъди Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" заради нечовешки условия в пазарджишкия арест. Арестантът Джемал Аликов от Пещера е предявил иск за 35 000 лева.

 

Административният съд в Пазарджик обаче го уважи частично – за 800 лева, съобщи "Дарик".

Джемал прекарал в ареста от 8 януари до 5 октомври 2016 г. Той обвинява полицията, че го е държала сам, което той намира за нечовешко и унизително отношение. Мъжът се оплаква и че непрекъснато е бил заключен и го пускали само за по час на ден да се раздвижи. Освен това нямал самостоятелна тоалетна, а се налагало да я ползва по график с други арестанти.

Джемал обяснява и че е непушач и мюсюлманин, но нито бил настанен в килия за непушачи, нито храната била съобразена с религията му.

Аликов е един от тримата обвинени за дръзкия въоръжен грабеж от офиса на пазарджишкия бизнесмен Спас Спасов на 21 декември 2015 година.

Извършителите са откраднали над 35 000 лева, килограм злато и мобилни телефони. Съдебният процес започна в края на миналата година, като след доста отлагания в момента е стигнал до разпит на свидетели и вещи лица.

Друг подсъдим по същото дело – пловдивчанинът Васил Атанасов, свидетелства на Аликов по настоящия казус. Третият е аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро. Той пък успя да осъди ГДИН през декември 2017-та, също за нечовешки и унизителни условия в ареста. И неговият иск беше за 35 000 лева, от които бяха уважени 1 800 лева.

Източник:  Dnes.bg
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции