<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100752" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Екипът на Бер...

“Локомотив” София издигна Борислав Михайлов за президент на БФС

23 Септември 2021
0 522

“Локомотив” София издигна Борислав Михайлов за президент на БФС. Това става ясно от съобщение на уебсайта на клуба.

В него се казва, че решението е на Съвета на директорите на столичните “железничари” и е единодушно.

“Съветът на директорите на „Футболен клуб Локомотив София 1929” АД взе единодушно Решение да предложи кандидат за Президент на Българския футболен съюз г-н Борислав Бисеров Михайлов. Решението е във връзка с предстоящото Общо събрание на БФС. То ще се проведе на 12 октомври 2021 година от 10.00 часа в София, НДК”, се посочва още в съобщението.

"Локомотив" София издигна Борислав Михайлов за президент на БФС

Конгресът

Конгресът за избор на президент на БФС ще се проведе на 12 октомври, след като Софийският градски съд принуди централата да го организира.

Съдът отхвърли искането на БФС за отмяна на конгреса на 12 октомври

Като основен конкурент на Михайлов се очертава Димитър Бербатов. Неговата кандидатура беше издигната от ЦСКА, “Берое”, “Пирин”, “Места” Хаджидимово, “Беласица” Петрич, “Победа 13”, ФК “Ком” Берковица и ФК “Локомотив” Каспичан.

"Локомотив" София издигна Борислав Михайлов за президент на БФС

При представянето на своето намерение за кандидатура, Димитър Бербатов поиска извънреден изборен конгрес на централата. Той и екипът му събраха подписи от 1/3 от клубовете, но от БФС заявиха, че има нарушения в документацията и отказаха да удовлетворят желанието им.

Вместо това насрочиха редовен конгрес след изтичането на четвъртия мандат на Михайлов – на 18 март 2022 г. След обжалване, Софийски градски съд все пак разпореди конгрес на 12 октомври.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции