Следва: След разслед...

ЛЪЖИ И ОБЕЩАНИЯ: Как протече срещата на “Господарите” със служители на финансовата пирамида (3 ЧАСТ)

22 Февруари 2021
31 16077

Скъпи приятели, наскоро ви показахме нова порция подлъгани от финансова пирамида. Имената на фирмите са нови – „Финанс Инженеринг“, „Гранд Рисърч“ и „Фин Инженеринг“, но схемата и лицата, стоящи зад нея са старите ни познайници от „Глобал Маркетс“.

ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА: Финансова пирамида продължава да завлича хора с огромни суми (РЕПОРТАЖ)

Обърналите се към нас посетиха офиса на финансовите брокери и чуха нова порция празни обещания да им бъдат преведени пари, както и интересни обяснения за лиценза на компаниите. Справка показва, че нито една от фирмите не притежава лиценз нито от Комисията за финансов надзор, нито от Българската народна банка.

РАЗСЛЕДВАНЕ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: Как финансовата пирамида убеждава жертвите си (2 ЧАСТ)

 В трета част репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт посетиха офиса на „Финанс Инженеринг“. Там служителките се опитаха да излъжат, че фирмата се е преместила, но екипът ни не прие това обяснение, тъй като минути по-рано засегнати говориха с представители на компанията именно там.

Помолени да напуснат офиса, екипът ни и част от засегнатите изчакаха в коридора пред офиса. Там се срещнаха с кандидати за работа в новата фирма от пирамидата – „Гранд Спот Маркет“. След още около час пред офиса се появи и представител на рекламната агенция, обслужваща фирмите. Тя обаче категорично отказа още пред камерата ни да се свърже с Йордан Моллов или Кирил Джабаров. Два часа по-късно рекламният агент все пак се върна с обещание да осигури възможност за интервю с главните действащи лица в схемата. Дали обаче повярвахме на това обещание и какво се случи още на следващия ден, гледайте само на gospodari.com.

Сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви подобни злоупотреби и измами. За разлика от Прокуратурата, ние не си затваряме очите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции