Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Лъснаха сериозни разминавания в дипломите по испански език на Пламен Георгиев (документи)
Лъснаха сериозни разминавания в дипломите по испански език на Пламен Георгиев (документи)
Вземи EMBED
Loading the video...
08-28-19
добавено
7077
прегледа

Сериозно разминаване се появи между документите, удостоверяващи нивото на владеене на испански език от бившия шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), пише Сега.

 

 

НОВИЯТ КОНСУЛ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ СЕ ОКАЗА С НАЧАЛНО НИВО ИСПАНСКИ

 

 

Припомняме, че той бе назначен за консул във Валенсия Пламен Георгиев. Според премиера Бойко Борисов, Георгиев има "няколко образовния, хиляди награди, няколко езика", каквто можете да видите и от видеото горе. Българите, живеещи във Валенсия, обаче се възпротивиха срещу това назначение - както заради недоброто владеене на испански език, така и заради скандалите, съпровождащи новия консул.

 

 

БОРИСОВ: ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ Е С НЯКОЛКО ОБРАЗОВАНИЯ И ДОСТАТЪЧНО ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА (ВИДЕО)

 

 

В автобиографията на Георгиев, публикувана в сайта на Народното събрание, пише, че той има ниво на владеене на испански език "А2". Според европейските критерии, това означава: "Мога да общувам при изпълнението на лесни и обичайни задачи, които изискват само лесен и пряк обмен на информация по познати теми и дейности." За истинско владеене на език се смятат нивата от "В1" нагоре.

 

 

ИЗБРАЛИ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ЗА КОНСУЛ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ, ЗАЩОТО ВЛАДЕЕ ИСПАНСКИ

 

 

Вестник "24 часа" днес публикува сертификат на Пламен Георгиев за владеене на испански език, ниво "В1". В него пише, че той е преминал 140-часово обучение, за да придобие нивото. Датата на издаване на сертификата е 2 март 2017 г.

 

 

Това показва, че бившият шеф на КПКОНПИ е придобил по-високото ниво "В1" почти година преди Народното събрание да впише официално на сайта си, че уменията на Георгиев по испански са на ниво "А2", което е станало на 8 февруари 2018 г.  Остава загадка защо, когато е бил предложен за председател на КПКОНПИ, Пламен Георгиев е спестил информацията, че владее испански език на задоволително ниво, а вместо това е вписал, че познанията са му базови.

 

 

"УНИКАЛНИЯТ ТОРМОЗ" НАКАРАЛ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

 

Любопитно е също, че езиковата школа, издала сертификата на Георгиев за ниво "В1", е "Никанор" ООД. През 2016 г. тази фирма изпълнява обществена поръчка за "Провеждане на чуждоезиково обучение по испански език", възложена от КПКОНПИ. Договорът с нея е подписан от Пламен Георгиев.

 

 

Той все още не е отговорил откъде и защо идва това разминаване.

 

 

Източници: Сега, Медиапул