Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Любими на туристите в Япония елени умират след преяждане с боклуци
Любими на туристите в Япония елени умират след преяждане с боклуци
По света
07-10-19
добавено
1275
прегледа

Любимите на туристи елени в древния японски град Нара умират заради изядени пластмасови и найлонови опаковки. Властите в Япония за пореден път предупреждават туристите да не хранят елените, след като няколко животни починаха. В тях са открити множество пластмасови и найлонови опакови от различни храни. От март насам са умрели 14 елена и в стомаха на всяко животно са намерени боклуци.

 

Предполага се, че опаковките са оставени от посетители, хранили животните въпреки забраните, изписани на английски и японски. На много места в града са поставени надписи, че на елените може да се дава само специална храна, която се продава в местните магазини. Туристите обаче пренебрегват инструкциите. В същото време местните власти отчитат сериозен  ръст на туристите. Статистиката сочи, че те са достигнали до 2,7 млн. души годишно през 2017 г.

 

Миризмата на храни от опаковките привлича животните и те ги поглъщат. В стомаха на едно от тях са открити над 4 килограма боклуци, съобщават местните власти. В града има около 1300 свободно движещи се елени.

 

Според специалисти елените умират от глад, след като боклуците задръстят храносмилателната им система и те вече не могат да поглъщат храна. Елените в Нара са под особена защита.

 

Източник: Гардиън