<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75099" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Тя живееше в ...

Лютви Местан: Истинската същност на ДПС са руските зависимости и корупционните схеми (видео)

07 Октомври 2020
0 1284

Бившият председател на ДПС и настоящ лидер на ДОСТ Лютви Местан заяви в предаването “Тази сутрин” по bTV, че Движението за права и свободи (ДПС) е с две лица и две крила.

Едното лице на партията било за пред хората и показвало как тя работи за евроатлантическите ценности. Другото обаче той определи като “истинското и пошлото”.

“Истинската същност на ДПС са руските зависимости и корупционните схеми. ДПС е всичко друго, но не и пронатовска и проевропейска партия”, каза Местан.

Припомнете си прословутата реч на Ахмед Доган, в която обяснява как той разпределя порциите във властта (видео)

По думите му, в партията има политическо и бизнес крило, като “събирателната точка се явява вождът Ахмед Доган”. Той обаче не назова кой ръководи бизнес крилото на ДПС, като на няколко пъти повтори, че всичко се решава от почетния председател на партията.

“Политическото крило представя красивото лице на партията. То обаче няма място дори на ниво председател на партията в бизнес крилото”, уточни Местан.

Той добави, че най-важната национална задача в момента е разбиването на монопола на ДПС в смесените райони. Според него “силно ДПС е равно на слабо дясно и дискредитиран евроатлантически път на страната”.

Лидерът на ДОСТ каза още, че политическото време на премиера Бойко Борисов изтича и най-вероятно “ще слезе от власт заради тежките зависимости от Доган”. Местан призова да се провери по време на управлението на Борисов какъв процент от обществените поръчки са отишли към “фирмите на партия, която се обявява за опозиционна”.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    12 Октомври 2020

    Това Цв. Цв. и Местан да говорят за корупция е някаква божествена форма на наглост. В България са няколкостотин. Българи мюсюлмани и българи от турски произход е нещо съвсем различно!

Реакции