Магазин слага значки на служителките в месечно неразположение, за да предупреждават клиентите

November 29, 2019
29 24438
Коментари: 0

Магазин в Япония реши да слага значки на своите служителки, които са в месечно неразположение, за да предупреждават клиентите си.  

 

"Michi Kake" в японския град Осака предлага продукти за женско здраве и се опитва да промени негативното и погрешно възприемане на периода на женска менструация. Те искали да информират клиентките си, когато служителките им са неразположени, защото това може да ги отпусне да разговорят и да се консултират преди покупка, пише LADbible.

 

 

 

""

 

 

Значките са с анимационния герой Сеири Чанг, популярен символ в Япония, изобразяващ именно менструалния цикъл при жените.

 

 

 „В Япония има стара тенденция сексуалността на жените и техния месечен период на неразположение да не се споменават. Смятаме, че всички наши клиентки ще реагират положително на идеята със значките и ще могат спокойно да говорят по темата с нашите продавач-консултанти", коментира управителят на магазина.

 

 

""

 

 

В самия търговски обект с козметика и продукти за женско здраве има специални щандове със стоки за периодите на месечния цикъл.

 

 

Източник: LADbible

 

Коментари

Реакции

LIVE | Вторник | 18:00 ч.: Бойко Борисов и ген. Мутафчийски ще отговарят на вашите въпроси във FB страницата ни!