<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68295" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Посланик Хер...

Майката на обвинения в тероризъм шампион по борба проговори за първи път (видео и снимка)

04 Юли 2020
0 2424

Майката на 21-годишният Мохамед Абдулкадер от Бургас Анелия заяви, че снимките с униформа и оръжие са само поза, пише Dir.bg.

“Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм виждала тези снимки и много пъти съм му казвала да не го прави. Че в социалните мрежи ще го разберат по друг начин. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием”, обясни Анелия.

Тя си спомня целия ужас от войната и споделя, че Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки.

“Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас”, разказа още Анелия.

Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, всъщност са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят.

Бащата на арестувания шампион по борба в Бургас ръководил терористична групировка и вербувал сина си, твърди прокуратурата (видео и снимки)

Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка “Султан Мурад”, както обявиха от прокуратурата.

Български шампион по борба от сирийски произход е обвинен в тероризъм от прокуратурата (видео и снимки)

“Когато бяхме в Халеб, той е участвал в тази групировка не с бойни действия, а като присъствие. Но сина ми никога не е участвал в това нещо”, категорична е Анелия.

Източник: Dir.bg

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции