<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83309" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена възмути ...

Майка зачена пак по време на бременност и роди близначета с разлика от няколко седмици (снимки)

08 Февруари 2021
0 46111

Медицинско чудо, така обобщават случая на Ребека Робъртс – майката на близнаците Розали и Ноа, заченати с три седмица разлика, пише DailyMail.

39-годишната Ребека от Уилтшър, Англия, била смаяна от откритието, че ще роди близнаци, след като скенерът показал наличието на втори плод в утробата ѝ, който преди това отсъствал.

Бебенцата се родили преждевременно по едно и също време с цезарово сечение в 33-тата седмица, заради проблем с пъпната връв на по-малката Розали. Преждевременното раждане на Розали, която била с два пъти по-малко тегло от братчето си Ноа, наложило оставането ѝ в болница в продължение на два месеца и половина.

Майка роди двама близнаци с десет години разлика помежду им (снимки)

Феноменът, познат от учените като свръхфетация, е изключително рядко срещан, едва 10-ина подобни случаи са регистрирани по света и мнозина са скептични по отношение на съществуването му.

Докторите смятат, че причината за отделянето на втора яйцекледка след оплодената такава може да се крие в медикаментите за плодовитост, които Ребека и партньорът ѝ Рис Уийвър са приемали преди тя да зачене.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции