<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разпространи...

Майките дадоха извънреден брифинг, а БСП и ДПС поискаха оставката на Караянчева (видео)

17 Септември 2020
0 1518

Майките от “Системата ни убива” са разпространили декларация с искания към парламента. Същевременно от парламентарните групи на БСП и ДПС поискаха оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева.

От “Системата ни убива” са разпратили декларации до президента Румен Радев, омбудсмана на републиката, но отговор не е получен. Три декларации са попълнени от депутати от БСП.

На извънреден брифинг днес от “Изправи се.БГ” настояват за незабавната оставка на председателя на Нардното събрание Цвета Караянчева заради публичното ѝ изказване вчера и за “използването на служителите на НСО като бухалки за използването на сила при изгонването вчера на демонстранти от Парламента”.

Караянчева към протестиращите в парламента майки: Няма да позволя провокации! (видео)

Междувременно от ДПС и БСП поискаха оставката на Караянчева заради инцидента вчера с протестиращите от “Системата ни убива”.

Разпространиха кадри отвътре от изхвърлянето на майките от Народното Събрание (видео)

“Единственото, което можем да поискаме от името на ПГ на „БСП за България“ е оставката на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева“, каза депутатът от левицата Антон Кутев.

ДПС започва консултации за оставката на Цвета Караянчева. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на движението Мустафа Карадйъ.

ДПС искат отстрaняването на председателя на парламента заради сигнал, по който те са искали Караянчева да се произнесе, свързан с несъвместимост на член на ЦИК със заеманата длъжност.

Продължават дебатите на второ четене за изборните правила, а основният сблъсък е свързан с машинното гласуване и изборните протоколи.

Видео: FB/bTV Новините

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции