Следва: Болница напр...

Майстор на кухни измами десетки семейства и задигна хиляди левове (видео)

08 Септември 2019
21 4848

Мейстор на мебели измами десетки семейства, като поел поръчки за изработка на кухненски шкафове, а след това изчезнал и спрял да вдига телефона си.

 

 

МАЙСТОР СВАЛЯ СТЕНА С ВИК (ВИДЕО)

 

 

3500 лева за несъществуваща кухня. Толкова платило семейство от Ямбол на майстора на мебели. След като дали капарото, майсторът изчезнал. Преди година по същия начин излъгал и други хора, на друго място.

 

 

""

 

 

НЕКОРЕКТЕН МАЙСТОР НА СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ ОТВЛЕЧЕ БОБИ ВАКЛИНОВ

 

 

"Той дойде, измери, даде ни добра оферта. Всичко беше точно. Ние му дадохме 2000 лева капаро, след което той ни беше обещал, че до 10 август ще ни бъде монтирана кухнята", сподели една от жертвите на измамника, цитирана от Dir.bg.

 

 

Пет дни преди крайния срок, майсторът на кухни от Бургас посетил семейството отново. "Поиска още 1500 лева, защото трябваше да се платят някакви електроуреди и някакво принт стъкло. След това той спря да ни вдига. В моментите, в които ни вдигаше, ни убеждаваше, че има много монтажи, които има да направи на хора, които са в чужбина. Всяка събота, всяка сряда казва "идвам, идвам, идвам", но така и не дойде", разказва ощетената жена от Ямбол.

 

 

""

 

 

Друго измамено семейство живее в еленското село Майско. Чакат мебелите си вече година. И те като семейството от Ямбол, ги харесали от страница във Фейсбук. Материалите изглеждали добри. Цената – също.

 

 

"Дал съм му 7 хиляди лева. Звъня му, въобще не ми вдига телефона. Имам нова къща, не мога да живея в нея. Живея с жена си и две деца имам", споделя друг от ощетените от въпросния майстор.

 

 

"Най-вероятно става въпрос за нелоялна търговска практика, а именно търговецът поема ангажимент към потребителите и е наясно, че няма да може да изпълни този ангажимент", коментира Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. За да могат от КЗП да направят проверка обаче, до тях трябва да бъде подадена жалба. Ако жалбите са повече, възможността за санкция е по-голяма.

 

 

Източник: Dir.bg

Видео: Нова ТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции