<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85405" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандал в Мак...

Македонският представител в “Евровизия” призна, че е българин (видео)

14 Март 2021
0 10210

Представителят на Северна Македония в тазгодишното издание на песенния конкурс “Евровизия” призна, че е българин, съобщава БНТ.

В кратко телевизионно интервю роденият в Струмица Васил Гарванлиев заяви, че е “гражданин на България” и допълни, че баба му и по-далечни роднини са родени там.

Шокиращото в изявлението на Гарванлиев е, че той не говори за две държави, а казва, че е роден в Струмица, която се намира от “другата страна на страната”.

Скандал в Македония: Участникът им в “Евровизия” показал българския трикольор в клипа си (видео)

Гарванлиев участва в надпреварата с песента си Here i stand. В клипа към нея за кратко се появява трикольор с цветовете на българското знаме, само че разположен вертикално, а не хоризонтално.

5-секундното появяване на трикольора предизвика скандал в някои медии в югозападната ни съседка, които отбелязаха, че никъде от видеото не става ясно, че песента е макидонски представител в конкурса.

Македонският представител в &#8220;Евровизия&#8221; призна, че е българин (видео)

По-късно Гарванлиев сам опроверга версията, че пропагандира българска националност, наблягайки на факта, че въпросният трибагреник по начало си стои в старата турска баня в Скопие – Даут паша хамам, понастоящем – национална художествена галерия, където са се помещавали част от снимките.

Източник: БНТ

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции