<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78341" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на Маке...

Македонски активисти подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

20 Ноември 2020
0 6654

Активисти на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ публикуваха клип, на който се вижда как палят националния флаг на България, пише bTV.

Акцията е извършена в столичния кваратал на Скопие “Гази Баба”, а клипът публикуван на сайта на организацията с текст: “Отговор на общата история”. Видеото е излъчено по македонската “Нова телевизия”.

Македонски активисти  подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

Шефът на Македонската информационна агенция нарече “фригидна кучка” Екатерина Захариева. Ето как отвърна тя!

От външното министерство на западната ни съседка са осъдили акта на младежките активисти на ВМРО – ДПМНЕ с публикуването на официално изявление.

Македонски активисти  подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

„След днешното публикуване на видео в социалните мрежи, на която се вижда как се пали знамето на Република България, осъждаме остро този акт като евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза сред гражданите на двете държави, както и да се навреди на репутацията на Република Северна Македония“, се казва в документа.

От външнополитическото ведомство осъждат всеки акт на оскверняване на чийто и да било национален символ, включително символите на съседна Република България, както и всяка друга проява на омраза, която не показва истинските отношения между двете държави.

Какви са условията на България пред членството на Северна Македония в ЕС

Министерството на външните работи призовава гражданите да не се поддават на подобни провокации, които са в разрез със стратегическите интереси на държавата да поддържа и развива добри отношения със съседите.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции