Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Малко тюленче загина, подплашено от хора, които искали да си направят селфи с него
Малко тюленче загина, подплашено от хора, които искали да си направят селфи с него
ЗооГосподари
12-02-19
добавено
1558
прегледа

Малко ранено тюленче излезе на плаж в Дорсет, Англия, но беше подплашено от хора на пристанището, които искаха да си направят селфи с него.

 

 

КРАВИ ПОМОГНАХА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ТЮЛЕН В АНГЛИЯ

 

 

Животинчето било принудено да се върне обратно във водата, въпреки тежките травми на един от плавниците му, причинени от рибарски въдици. Уплашено от селфи-маниаците, които се тъпляли наоколо, за да го снимат, тюленчето се върнало обратно в океана преди спасителните екипи да успеят да стигнат до него, пише Daily Mail.

 

 

 

 

 

Животното излязло на брега втори път след здрач, когато вече нямало толкова хора. Дерек Дейви, местен експерт по дивата природа, съобщи, че тюленчето било прехвърлено в спешен ветеринарен център в Съмърсет, където обаче по-късно починало.

 

 

 

 

Хората, които са искали да го снимат, всъщност са удължили неговата агония и болка и са пропилели шанса му да бъде спасено, обясни още Дерек Дейви.  „Тюленчето така или иначе щеше най-вероятно да умре, но връщайки се обратно в морето е изживяло дълга и мъчителна смърт", каза още експертът.

 

 

Инфекция на раната, причинена от въдица, е причината за смъртта на малкия бозайник.

 

 

Източник: Daily Mail