<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91864" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Реклама на Coca...

Малък дефибрилатор в сърцето на Ериксен ще поддържа сърдечния му ритъм

17 Юни 2021
0 1416

Малък дефибрилатор ще бъде имплантиран в сърцето на футболиста на датския национален отбор и “Интер” Кристиан Ериксен. Това съобщиха от датската футболна федерация на официалната си страница.

Ериксен получи сърдечен арест по време на мача срещу Финландия от първия кръг на груповата фаза на европейското първенство. Наложи се медиците да го връщат в съзнание с помощта на дефибрилатор на терена.

Един от лекарите, спасили Ериксен на терена, е българин (снимка)

Устройството, което лекарите ще сложат в сърцето на футболиста, се нарича ICD. То следи и регулира ритъма.

В специализираните сайтове обясняват, че когато устройството открие определен тип неравномерен пулс, наречена аритмия, генераторът на импулси изпраща електрически импулси през един или повече проводници води до сърдечния мускул. Тези импулси са създадени да коригират сърдечния ритъм.

Лекарят на националния отбор на Дания Мортен Боесен е в постоянен контакт със специалистите от болница “Ригшо”, които правят изследвания и се грижат за Ериксен.

“След като беше подложен на различни изследвания на сърцето, беше решено да му се постави ICD. Устройството е нужно след сърдечен арест, за да предотврати проблеми с ритъма. Кристиан приема решението, което беше потвърдено от местни и международни специалисти, които го препоръчват в случая”, са казва в съобщението на датската централа.

Кристиан Ериксен публикува своя снимка от болницата

Оттам помолиха фенове и журналисти да уважават личното пространство на Ериксен и на семейството му.

Ериксен вече сподели в социалните мрежи снимка от болничното легло, като успокои, че се чувства добре. Редица негови колеги показаха подкрепата си към датчанина, като му посветиха головете си на европейското първенство.

Днешният мач между Белгия и Дания ще бъде прекъснат в 10-ата минута, за да може фенове, футболисти и треньори да ръкопляскат в знак на подкрепа към Ериксен.

А във видеото по-горе можете да видите някои от най-добрите изпълнения на терена на Кристиан Ериксен!

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции